Lesley Kerkhove
NOS SportAangepast

Ook zenuwachtige Kerkhove strandt: alle Nederlanders klaar

Na Robin Haase, Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp is ook Lesley Kerkhove in de eerste ronde van de US Open blijven steken. De nummer 171 van de wereld en grandslamdebutante verloor in New York met 1-6, 3-6 van de Roemeense Sorana Cirstea, de nummer 54 van ranglijst.

Qualifier Kerkhove begon nerveus en was vaak net te laat. Vanaf 1-5 zat ze beter in de wedstrijd. Ze raakte gewend aan het tempo en kreeg zelfs acht breekkansen, maar liet die onbenut.

Cirstea, die dit jaar op Wimbledon in de eerste ronde van Bertens won, plaatste op 2-2 wel een break. Ook nadat het duel op 4-2 even stil had gelegen vanwege de regen, kon Kerkhove de schade niet meer herstellen.

Lesley Kerkhove

Na afloop erkende de 25-jarige Zeeuwse last van zenuwen te hebben. "Ik heb normaal bijna nooit last van spanning, maar ik denk dat mijn slagen toch stiekem onder de spanning leden. Ik was in het begin niet heel los", zei ze.

"Ik heb dit gevoel, van het spelen op een grandslam, nog nooit meegemaakt en gevoeld. Terwijl Cirstea veel vrijer is, omdat zij al veel vaker heeft meegedaan."

Toch vertelde Kerkhove trots te zijn op het bereiken van het hoofdtoernooi in New York. Ze denkt hiermee verder te kunnen. "Ik voel dat ik nu bij de top hoor. Dat wil ik ook laten zien op de WTA-toernooien", aldus de Nederlandse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl