Robin Haase heeft voor het eerst een geplaatste status op een grandslamtoernooi
NOS SportAangepast

De sport van maandag bij de NOS

De EK hockey is afgelopen en de Vuelta a España heeft een rustdag, maar desondanks is er vandaag genoeg sport te beleven bij de NOS.

Op het programma: de start van de US Open, de eerste dag van de WK judo in Boedapest, het Nederlands elftal verzamelt in Noordwijk en de Nederlandse volleyballers spelen tegen België hun laatste groepswedstrijd op het EK.

Haase, Hogenkamp en Bertens

In New York komen drie van de vier Nederlandse tennissers in actie op de openingsdag van het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Robin Haase en Richèl Hogenkamp spelen de openingspartij op respectievelijk baan 10 en baan 8.

Het programma start om 11.00 uur lokale tijd (17.00 uur in Nederland). Ook Kiki Bertens komt in actie, zij speelt de tweede partij op baan 9. Hoogtepunt op dag één wordt het duel tussen de Roemeense Simona Halep en de Russin Maria Sjarapova.

Kiki Bertens in voorbereiding op de Australian Open

In de reguliere uitzendingen van het Sportjournaal, Nieuwsuur en Studio Sport zijn samenvattingen van de US Open te zien.

De Nederlandse volleyballers spelen om 17.30 uur tegen België hun laatste groepswedstrijd op het EK volleybal in Polen. De wedstrijd is live te zien op themakanaal NPO Sport en via een livestream op NOS.nl.

Nederlands elftal

In Noordwijk verzamelen de spelers van het Nederlands elftal vanaf 14.45 uur voor de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarije. Ook de WK judo begint vandaag, maar in Boedapest komen nog geen Nederlandse judoka's in actie.

Het is maandag en dus is het in Langs de Lijn En Omstreken (vanaf 21.30 uur op NPO Radio 1) tijd voor het wekelijkse Sportforum. Aan tafel: hockeycommentator Philip Kooke, wielercommentator Maarten Ducrot en Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis.

De uitzendingen van maandag 28 augustus

TijdProgrammaWaar?
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
17.30 uurEK volleybal (m): Nederland-BelgiëNPO Sport en NOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
21.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.30 uurNieuwsuurNPO 2
23.25 uurLate journaal met sportNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl