Jesper Drost is de gevierde man bij de 2-0 van FC Groningen

FC Groningen boekt eerste zege tegen oppermachtig Utrecht

FC Groningen heeft zijn eerste zege van dit eredivisieseizoen te pakken. De Groningers waren in de eigen Euroborg duidelijk de mindere van FC Utrecht, maar waren wel een stuk effectiever: 2-1.

Django Warmerdam zette de thuisploeg al vroeg op 1-0. Hij ontfutselde Sander van de Streek de bal en schoof de bal bekeken in de hoek.

FC Utrecht kreeg daarna kans op kans, waarbij vooral de Franse spits Jean-Christophe Bahebeck zich liet gelden. De handige aanvaller - met de Duitser Lukas Görtler de vervanger van het gespaarde aanvalsduo Cyriel Dessers en Gyrano Kerk - was een plaag voor de Groningse defensie maar vergat keer op keer te scoren.

Dat gold ook voor Willem Janssen en Dario Dumic, die allebei de paal raakten uit een Utrechtse corner.

Drost scoort wel

Aan de andere kant liet Jesper Drost zien hoe het wel moest. Uit een van de spaarzame Groningse aanvallen - een combinatie waarbij Juninho Bacuna, Mimoun Mahi en Jesper Yttergard Jenssen een rol speelden - drukte Drost kort voor rust gedecideerd af.

Na de rust volhardde Utrecht in het missen van kansen en was Groningen via Bacuna (lat) dicht bij de 3-0. Toch kwamen de Utrechters terug in de wedstrijd via Bahebeck, die vanuit de kluts raak schoot.

• NOS
    Arjen Robben is toeschouwer bij FC Groningen tegen FC Utrecht
    Doelpuntenmakers Jesper Drost en Django Warmerdam vieren de 1-0
    Teleurstelling bij Dario Dumic van FC Utrecht
    FC Utrecht-doelman David Jensen heeft het nakijken bij de 2-0 van FC Groningen

Daarna vloeiden de krachten langzaam weg bij de Utrechters, die donderdag nog 120 minuten strijd leverden tegen Zenit Sint-Petersburg.

FC Groningen treuzelde waar het kon en had geluk dat de uitblinkende doelman Sergio Padt in de weg lag bij inzetten van Labyad, Dumic en de ingevallen Kerk en Dessers.

In blessuretijd werd nog een kopbal van Dessers van de lijn gehaald; dat was de 28ste doelpoging van de bezoekers tegen 5 voor de thuisclub.

Maar na 90 minuten mocht de club van de jarige trainer Ernest Faber wél de eerste zege bijschrijven.