NOS SportAangepast

Caldas in tranen na Europese titel: bijzondere prestatie

Vlak na het behalen van de Europese titel en de zwaarbevochten zege op België in de finale in Amstelveen kwamen er veel emoties los bij bondscoach Max Caldas. En die werden hem even te veel.

Caldas in tranen na Europese titel hockeymannen

Toen de Argentijn gevraagd werd hoe trots hij is op zijn jongens, vocht hij tegen zijn tranen en kon hij geen woord uitbrengen. Na een poosje zei hij uiteindelijk: "Om te janken."

Na de 5-0 nederlaag tegen België in de poulefase bleef Caldas het geloof houden in zijn ploeg. "Toen zei ik al dat we niet de mindere waren. De drive en beleving maakten ons vandaag tot de betere ploeg. Er was een overduidelijke winnaar."

"We moeten nu niet te hard van stapel lopen", ging hij verder. "We moeten leren nóg beter te worden. België is de nummer twee van de wereld. Daar moeten wij als nummer vier naartoe groeien. Maar dit is een bijzondere prestatie, we zitten op de goede weg."

Hockeymannen prolongeren Europese titel

In de finale stond Nederland op een gegeven moment met 2-0 achter. Wat zei Caldas in de rust waardoor het duel zo kantelde? "Niks... Ik heb een paar dingen aangepast in de pressing en gezegd dat ze het tempo omhoog moesten gooien omdat België dat niet bij zou kunnen houden. En dat was ook zo."

Het voelt goed bij Van der Weerden

Mink van der Weerden was met een strafcorner verantwoordelijk voor de 3-2. "Dit is fantastisch man! Heel fijn om met zijn allen te voelen dat als het echt, echt, echt moet, dat we er staan met zijn allen."

Van der Weerden: dit is fantastisch man!

Ook Mirco Pruyser was weer belangrijk met twee goals. "Ik moet het nog even laten bezinken. De titel pakken in eigen huis. Na onze eerste goal kwam de flair erin. We hebben er altijd in geloofd."

Pruyser: maakt niet uit hoe, de titel is van ons

Die eerste goal was een enorme uithaal van Robbert Kemperman. "Mijn god. Ik heb geen idee hoe het gebeurde, maar we hebben het omgedraaid na de rust. Dat is ongelooflijk knap van dit team."

Kemperman: geen idee hoe, maar we hebben het omgedraaid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl