NOS NieuwsAangepast

Dode bij schietpartij in Oosterwolde

In Oosterwolde in Friesland is kort na middernacht een man van 51 doodgeschoten in zijn woning. Er zijn vier verdachten opgepakt, de achtergrond van het schietincident is nog onduidelijk.

De politie kwam af op een melding van buurtbewoners die hadden gehoord dat er was geschoten. Ook hadden ze gezien dat een of meer mensen het huis verlieten.

De politie heeft samen met personeel van de ambulancedienst en een traumahelikopter nog geprobeerd het leven van het slachtoffer te redden, maar hij overleed in zijn eigen huis.

In het huis waren ook nog een 53-jarige man uit Noordenveld en een 58-jarige man uit Oosterwolde aanwezig. Zij gelden als verdachte en zijn aangehouden. Later arresteerde de politie elders in Oosterwolde nog een 41-jarige vrouw en een man van 42 zonder vaste woon- of verblijfplaats.

'Drugs in het spel'

Volgens burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf, waar Oosterwolde onder valt, is de buurt waar de man werd doodgeschoten een gesloten gemeenschap. De wijk kampt met drugsproblematiek. "Er is een bepaald circuit hier waar moeilijk grip op te krijgen is. Het is heel lastig voor de politie om daar goed zicht op te houden," zegt hij tegen Omrop Fryslan.

Het is niet de eerste keer dat er een voorval in de wijk is. Bij een conflict over drugs werd in 2013 een 51-jarige man voor zijn huis doodgeschoten. Ook nu speelt volgens de burgemeester drugs waarschijnlijk een rol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl