Karim Rekik (Hertha BSC) treurt nadat Aubameyang (Borussia Dortmund) voor de openingstreffer heeft gezorgd

Bosz blijft koploper met Borussia, ook Bayern nog foutloos

Borussia Dortmund heeft ook zijn tweede duel in de Bundesliga gewonnen. In eigen huis won de ploeg van trainer Peter Bosz met 2-0 van Hertha BSC, waar Karim Rekik een basisplaats had.

Pierre-Emerick Aubameyang tekende na een kwartier voor de openingstreffer. Uitblinker was echter oud-Feyenoorder Nuri Sahin, die zijn sterke wedstrijd bekroonde door in de tweede helft met een dropkick raak te schieten

Na twee duels gaat Borussia fier aan kop in de Bundesliga. De ploeg van Bosz heeft een beter doelsaldo dan Bayern München en Hamburger SV, die ook nog zonder puntenverlies zijn.

Robert Lewandowski scoort twee keer tegen Werder Bremen

Bayern München heeft ook zijn tweede wedstrijd van dit Bundesliga-seizoen gewonnen. De regerend kampioen, met Arjen Robben in de basis, won met 2-0 bij Werder Bremen. Robert Lewandowski scoorde twee keer.

Werder beperkte zich in Bremen tot verdedigen en Bayern domineerde. Gevaarlijk werden de bezoekers echter nauwelijks. Nadat Robben in de 64ste minuut was vervangen door Kingsley Coman, nam Bayern toch afstand.

Arjen Robben laat Maximilian Eggestein achter zich

Lewandowski scoorde binnen drie minuten twee keer: eerst op de rand van buitenspel met een hakbal en daarna met een verdekt schot vanaf zestien meter. De Pool maakte zijn tweede en derde goal in twee duels en bezorgde zijn team de tweede winst.

Eerste winst voor Jonker

VfL Wolfsburg ging na de 3-0 openingsnederlaag tegen Borussia Dortmund op zoek naar de eerste punten bij Eintracht Frankfurt. Paul Verhaegh stond in de basis en Riechedly Bazoer begon op de bank. Bij de thuisploeg startten Jetro Willems, Jonathan de Guzman en Sébastien Haller.

Kevin-Prince Boateng doet een vergeefse poging namens Frankfurt

Daniel Didavi zette de bezoekers in de 22ste minuut op voorsprong en die gaf Wolfsburg, met Bazoer in de tweede helft als invaller, niet meer weg. Daarmee was de eerste winst (0-1) voor Wolfsburg een feit.

Frankfurt, dat zijn eerste duel met 0-0 had gelijkgespeeld tegen SC Freiburg, wacht nog op een zege.

Maximale score

Vrijdagavond boekte Hamburger SV ondanks een rode kaart voor Mërgim Mavraj zijn tweede zege, met 3-1 bij 1. FC Köln. Ex-Spartaan Rick van Drongelen stond opnieuw 90 minuten op het veld bij de Hamburgers.