Max Verstappen op Spa-Francorchamps
NOS SportAangepast

Verstappen start als vijfde in België, Hamilton op pole

Max Verstappen start morgen bij de Grand Prix van België van de vijfde plek. Lewis Hamilton noteerde de snelste tijd (1.42,553) bij de kwalificatie.

Voor de Brit is het de 68ste poleposition in zijn carrière, waarmee hij het record van Michael Schumacher evenaart. De tijd van Hamilton was bovendien de snelste tijd ooit op Spa en zelfs 4,2 seconden sneller dan vorig jaar.

De ronde had vandaag meer verdiend dan een vijfde plek.

Max Verstappen

Verstappen leek op het circuit van Spa-Francorchamps op het laatste moment naar de vierde startplaats te gaan, maar Sebastian Vettel noteerde daarna toch nog een snellere tijd. WK-leider Vettel, die vandaag zijn contract bij Ferrari met drie jaar verlengde, start vanaf plek twee.

"Je moet blij zijn met wat je hebt. Mijn ronde was heel goed. Een beetje zoals vorig jaar. Er zat niet meer in. De ronde had vandaag meer verdiend dan een vijfde plek, maar het is nou eenmaal zo", zei Verstappen na afloop.

Meeste poleposities

Coureur Poleposities
1. Michael Schumacher (Dui) 68
    Lewis Hamilton (GBr) 68
3. Ayrton Senna (Bra) 65
4. Sebastian Vettel (Dui) 47
5. Jim Clark (GBr), Alain Prost (Fra) 33

Er worden zondag 100.000 toeschouwers verwacht, waarvan het merendeel uit Nederland zal komen.

"Ik hoor dat er dit weekend misschien wel 80.000 Nederlanders komen om me aan te moedigen. Het wordt een oranje zee", zei Verstappen donderdag op de persconferentie. "Zo veel Nederlanders geeft druk, maar dat is positief. Het is aan mij om die druk om te zetten in iets goeds."

Enthousiast

Ook bij de kwalificatie genoot hij weer van de fans. "Absoluut. Zeker in het 'uitlooprondje' waren de fans zeer enthousiast. Dat was super."

Verstappen houdt de weersvoorspelling goed in de gaten. "Ik hoop natuurlijk dat het altijd regent, maar het ziet er zonnig uit. Hier in Spa kan altijd alles gebeuren."

WK-stand

Met 202 punten is Vettel halverwege het WK de leider in het klassement. Met nog negen races voor de boeg zitten Lewis Hamilton (188 punten) en Valtteri Bottas (169 punten) hem op de hielen.

Verstappen staat zesde met 67 punten. Het eerste deel van het seizoen verliep kende de Nederlander veel materiaalpech. In vijf van de elf races haalde Verstappen de finish niet.

  • NOS
    Startopstelling GP België
  • NOS
    Startopstelling 11 t/m 20

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl