Sparta juicht na de 2-2, NAC treurt

Invaller Ache helpt Sparta aan punt tegen NAC

NAC Breda heeft tegen Sparta verzuimd de eerste zege van het seizoen te boeken. De Brabanders raakten na rust de kluts kwijt: 2-2. Invaller Ragnar Ache scoorde twee keer voor Sparta.

De thuisploeg maakte er, vooral dankzij het Spaanse City-armadaatje, een aardige eerste helft van. Met positiewisselingen en een behoorlijk tempo werd Sparta in het defensief gedrukt. Dat leverde eerst hoogstandjes (Paolo Fernandes en Manu García) en, vlak voor rust, ook de 1-0 op.

Marí en Vloet

Aanvoerder Pablo Marí schoot in de rebound van dichtbij binnen, nadat doelman Roy Kortsmit de kopbal van de Spanjaard nog had gekeerd. Zes minuten na rust kopte Rai Vloet uit een hoekschop van Angelino de tweede goal binnen.

Rai Vloet maakt de 2-0 tegen Sparta
    Rai Vloet viert zijn goal
    Pablo Mari gaat de 1-0 maken voor NAC

Sparta, tot dan kansloos, zette daarna aan en NAC panikeerde. Eerst voorkwam doelman Andries Noppert dat Loris Brogno van dichtbij kon scoren, maar in de daaropvolgende corner scoorde invaller Ragnar Ache. Michel Breuer kopte de corner terug richting de eerste paal en Ache was trefzeker met het hoofd.

Nog een keer Ache

Nadat NAC-spits Thierry Ambrose in de counter een grote kans had laten liggen maakte Ache ook de tweede goal. Na een kopbal van Robert Mühren scoorde de invaller van dichtbij.

Met een bal op de paal was Manu García in de slotminuut van het aantrekkelijke duel nog dicht bij de 3-2. Na twee nederlagen vierde NAC wel het eerste punt. Sparta staat nu op twee punten.