Robin van Persie
NOS VoetbalAangepast

Van Persie na twee jaar terug bij Oranje

Dick Advocaat heeft Robin van Persie geselecteerd voor de twee WK-kwalificatieduels met Frankrijk en Bulgarije. Oranje speelt op donderdag 31 augustus in Parijs en ontvangt Bulgarije op zondag 3 september in de Arena.

Donny van de Beek debuteert in de selectie. Bondscoach Advocaat heeft ook Karim Rekik weer opgeroepen. Davy Klaassen ontbreekt wegens een blessure.

Twee jaar geen Van Persie

Het laatste optreden van Van Persie voor Oranje dateert van 13 oktober 2015 tegen Tsjechië, drie dagen nadat hij als invaller tegen Kazachstan op honderd interlands was gekomen.

De topscorer aller tijden van Oranje liep na zijn uitverkiezing in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal een lichte blessure op en speelde zondag met Fenerbahçe een helft mee tegen Trabzonspor (2-2). Donderdagavond werd hij na een uur gewisseld in het verloren duel met Vardar in de voorronde van de Europa League (1-2).

"Ik denk dat hij nog steeds een van de beste aanvallers is", aldus Advocaat, die sinds zijn aanstelling echter nog geen beroep had gedaan op Van Persie.

"Hij heeft toch beetje lopen kwakkelen met zijn fitheid. Maar als je hem op de juiste manier gebruikt, dan denk ik dat hij nog een heel belangrijke bijdrage kan leveren. In welke rol dan ook. Ik ben er zeker van overtuigd dat we spelers nodig hebben die dit al een keer hebben gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl