Nico Mourits kon niet op de foto met Diego Maradona
NOS NieuwsAangepast

'Geen Maradona, dan maar met Rick Brandsteder op de foto'

Het had een bijzondere dag moeten worden voor fans van voetballegende Diego Maradona. Maar veel uitverkorenen voor een meet and greet in het Brabantse Mierlo kijken terug op een deceptie. "Het foto's maken ging hem niet snel genoeg, dus is hij boos weggelopen", zegt fan Nico Mourits.

Honderd mensen werden vanochtend wakker met het gevoel dat vandaag een droomdag zou worden. Op de foto met hún Argentijnse held. Maar na uren wachten, was Maradona na een paar minuten alweer weg. "De zaal in verbijstering achterlatend", vertelt een teleurgestelde Mourits.

De inmiddels 56-jarige Maradona is sinds begin augustus met zijn team FC Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten in Nederland voor een trainingskamp in het Brabantse Mierlo.

Er waren ook veel kinderen. Heel triest.

Fan Nico Mourits

"Ik ben al heel lang fan, maar dit vind ik schandalig", zegt hij. "In het voetbal vind ik hem nog steeds geweldig, maar als mens staat hij nu wel een stuk lager bij mij." Volgens Nico Mourits zijn veel mensen teleurgesteld afgedropen. "Er waren ook veel kinderen. Heel triest."

Een foto met 'Pluisje', zoals Maradona ook wel wordt genoemd, ging vandaag dus niet lukken. "Dus dan maar met Rick Brandsteder op de foto." En de wens om een shirtje te ruilen van voetbalvereniging RAS uit Den Haag, dé club van Nico Mourits, kwam ook niet uit.

'Fysieke klachten'

De hoofdsponsor van PSV die de dag organiseerde, Energiedirect.nl, zegt dat Maradona de meet and greet niet kon afmaken vanwege 'fysieke klachten'. Het bedrijf liet in de actievoorwaarden op de website ook al weten niet aansprakelijk te zijn als de voetballegende niet zou komen opdagen.

"Maradona is zo'n twee minuten binnen geweest", vertelt Paul Post van Omroep Brabant. "Toen liep hij alweer driftig weg, verkondigend dat hij er geen zin in had." Volgens Post was de oud-voetballer in de veronderstelling dat hij maar met een paar mensen op de foto hoefde. "En niet allemaal een voor een."

Ilse Steenbergen van energiedirect.nl noemt het voor de fans "heel jammer" dat het zo is gelopen. "Wij wilden mensen heel graag de kans geven om Maradona de hand te schudden. En zo'n twintig mensen is dat gelukt." Volgens Steenbergen hebben alle fans wél een shirt gekregen, dat ze eigenlijk uit handen van Maradona zouden krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl