Het stadhuis in Den Haag
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Onduidelijkheid over miljoenen aan Haagse subsidies

De gemeente Den Haag laat flinke steken vallen bij het verstrekken van subsidies, stelt de Rekenkamer Den Haag. De gemeente gaat bijvoorbeeld niet na wat er precies met de subsidies gebeurt.

De helft van de subsidies (in totaal tussen de 300 en 350 miljoen euro per jaar) wordt in de hofstad niet verstrekt volgens de geldende subsidieregelingen, stelt de Rekenkamer.

Volgens de controle-instantie formuleert de gemeente vaak niet concreet aan welke maatschappelijke doelen subsidies moeten bijdragen. Ook is de verdeling van het geld vaak onvoldoende objectief en transparant. Omdat er bovendien geen volledig en juist overzicht is van de subsidies, kan de gemeenteraad de verstrekking daarvan niet goed controleren.

Onvoldoende vooruitgang

De Haagse Rekenkamer bracht in 2011 ook al een kritisch rapport uit over de subsidieverstrekking, meldt Omroep West. De Rekenkamer concludeert dat er sindsdien, ondanks enkele verbeteringen, te weinig vooruitgang is geboekt.

Het stadsbestuur laat de Rekenkamer weten zich grotendeels te herkennen in de uitkomsten van het rapport en "aanknopingspunten te zien voor verbetering in het subsidiebeleid".

Advertentie via Ster.nl