Celeste Plak en Robin de Kruijf
NOS SportAangepast

Volleybalsters ook te sterk voor België in WK-kwalificatie

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK-kwalificatietoernooi ook hun tweede duel in winst omgezet. Oranje overklaste België en won met 3-0 (25-18, 25-18, 25-22). Eerder werd Griekenland ook al met 3-0 verslagen.

België, dat in juli in het kader van de World Grand Prix met 3-0 en (moeizaam) met 3-2 werd geklopt, kwam in de eerste en tweede set wel een keer op voorsprong (3-1 en 9-6), maar Oranje stelde soepel orde op zaken. Het team van bondscoach Jamie Morrison kwam geen enkel moment echt in de problemen.

Robin de Kruijf en Celeste Plak haalden met een killblock de winst in de eerste set binnen en Nika Daalderop pakte de tweede met een bekeken bal in het achterveld.

In de derde set kwam België sterk terug (van 10-16 naar 19-19), maar Oranje was op tijd bij de les en Plak benutte met een prikballetje het tweede matchpoint.

Resterende wedstrijden

Nederland speelt nog tegen Tsjechië, Slovenië en Bulgarije. De eerstvolgende wedstrijd (tegen Tsjechië) staat donderdag om 19.30 uur op het programma. De nummers 1 en 2 van de groep gaan naar het WK van volgend jaar in Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl