Stoffel Vandoorne
NOS SportAangepast

Belg Vandoorne ook volgend jaar bij McLaren

Stoffel Vandoorne rijdt ook het volgende jaar voor McLaren. Dat maakte de Britse renstal bekend op Spa-Francorchamps, het thuiscircuit van Vandoorne, waar zondag de Grand Prix wordt verreden.

De 25-jarige Belg, die dit seizoen debuteert in de Formule 1, staat momenteel achttiende in de strijd om het wereldkampioenschap. Zijn contractverlenging is volgens het team van McLaren niet meer dan normaal.

Zak Brown, de directeur, ziet in Vandoorne een belangrijke coureur voor de toekomst. "Hij is een supertalent. Ik zie in hem een toekomstig wereldkampioen."

De contractverlenging doet Vandoorne zelf ook goed. "Dit geeft vertrouwen. Bovendien is het een voordeel dat ik me geen zorgen meer hoef te maken over volgend seizoen. Ik kan me nu volledig op de wedstrijden concentreren."

Het is nog de vraag of ook de andere coureur in het team, voormalig wereldkampioen Fernando Alonso, bij McLaren blijft. De 36-jarige Spanjaard wil de zekerheid dat de auto volgend seizoen beter is. Alonso is de huidige nummer vijftien in de WK-stand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl