De hockeyers van Spanje juichen na een doelpunt tegen België
NOS SportAangepast

Spaanse hockeyers verrassen België op EK

De Belgische hockeyers hebben hun laatste groepswedstrijd bij de EK hockey verrassend verloren van Spanje. Het duel in het Wagener Stadion in Amstelveen eindigde in 2-0. Daardoor is België nog niet zeker van de eindzege in poule A.

België bracht Nederland maandag een historische EK-nederlaag (0-5) toe en leek zonder problemen als groepswinnaar door te gaan naar de halve finales. Nederland kan nu nog op gelijke hoogte komen in de poule.

Als de Nederlandse hockeyers met een verschil van vijf doelpunten of meer winnen van Oostenrijk, pakt de ploeg van bondscoach Max Caldas alsnog de groepswinst.

Duitse en Engelse hockeyers verder op EK

In poule B verzekerden de Duitse en Engelse hockeyers zich al van een plaats in de halve finales. In de laatste groepswedstrijd won Duitsland met 7-3 van Polen en versloeg Engeland Ierland met 2-1.

De hockeymannen van Duitsland vieren een doelpunt tegen Polen

Duitsland werd met de zege groepswinnaar in poule B. Het sterk verjongde team van bondscoach Stefan Kerman stond halverwege de wedstrijd tegen Polen met 3-2 voor. Na rust liepen de Duitsers verder uit naar 7-3.

Tegenstander Oranje?

Dankzij de 2-1 zege op Ierland eindigde Engeland als tweede in de groep. Als de Nederlandse hockeymannen als eerste eindigen in poule A is vrijdag Engeland de tegenstander in de halve finales. Als nummer twee stuit Oranje op Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl