Romelu Lukaku ging voor 85 miljoen naar Manchester United
NOS VoetbalAangepast

Nu al transferrecord voor Engelse clubs

Met de overgang van Neymar van Barcelona naar Paris Saint-Germain werd deze zomer een transferrecord bereikt. De Spaanse club ontving 222 miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller.

De Engelse clubs hebben ook een record gebroken. De clubs uit de Engelse Premier League gaven niet eerder zo veel geld uit aan nieuwe spelers als in deze transferperiode. De transfer van Wesley Hoedt, die Lazio Roma voor 15 miljoen pond verruilde voor Southampton, zorgt ervoor dat het record van in totaal 1,18 miljard pond (1,28 miljard euro) van vorig jaar werd overtroffen.

Wesley Hoedt gaat spelen met nummer zes bij Southampton

Vooral in Manchester wordt fors met geld gesmeten om de selecties op orde te krijgen. Manchester City was tot nu toe goed voor een bedrag van 221,5 miljoen pond aan nieuwe spelers.

Manchester United was met een totaal uitgegeven bedrag van 145,8 miljoen pond een goede tweede. United betaalde alleen al 85 miljoen euro voor Romelu Lukaku.

Dat Everton met manager Ronald Koeman serieus de strijd wil aangaan met de grote clubs in Engeland, blijkt wel uit het lijstje van website Sporting Intelligence. Met 139,9 miljoen pond is de club uit Liverpool voor nu de nummer drie.

Het laat grootmachten als Arsenal en Chelsea, maar ook stadsgenoot Liverpool vooralsnog achter zich. De transferwindow is echter nog ruim een week open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl