Nederland moet vanavond winnen van Oostenrijk voor een plek in de halve finale
NOS SportAangepast

EK hockey dag 6: halen Oranjemannen de halve finales?

Na de verloren wedstrijd tegen België krijgen de hockeymannen vanavond de laatste kans om zich te kwalificeren voor de halve finales. Om dat doel te bereiken moet Oranje winnen van Oostenrijk. De begint om 20.00 uur.

Uiteraard gaan we al eerder voorbeschouwen: vanaf 19.30 uur laat Marc Lammers op NPO 3, NOS.nl en NPO Sport zijn licht schijnen over de wedstrijd.

Meer hockey zien vandaag? Dat kan. In totaal staan er in Amstelveen vier wedstrijden op het programma en die zijn allemaal live te zien op NOS.nl en themakanaal NPO Sport.

Wat te denken van Polen? Een plaats in de halve finales is al niet meer mogelijk, maar een EK-medaille was ook nooit het doel dit toernooi. Dat neemt niet weg dat sommige Polen grote ambities hebben.

Assistent-trainer Tomek Kotulski bijvoorbeeld. Hij wil de beste coach van de wereld worden en droomt van olympisch goud. Die wens is zelfs zo groot dat hij zes jaar geleden met zijn gezin naar naar Nederland verhuisde om zich in het hockeyland bij uitstek te vestigen. En sindsdien komt Kotulski ieder jaar een stapje dichter bij de top.

Assistent-trainer Tomek Kotulski in actie

EK hockey

TijdstipWedstrijdWaar te zien?
12:30Duitsland-Polen (mannen)NOS.nl en NPO Sport
14:45Ierland-Engeland (mannen)NOS.nl en NPO Sport
17:00Spanje-België (mannen)NOS.nl en NPO Sport
20:00Nederland-Oostenrijk (mannen)NPO 3, NOS.nl en NPO Sport

Dagelijks doen twee gevestigde namen uit de hockeywereld een voorspelling over wat de dag gaat brengen. Behalve gisteren: toen lieten mascotte Stockey en de omroeper van het toernooi hun licht schijnen over de wedstrijden.

Geen gevestigde namen, maar uiteindelijk gaf Stockey wel de meeste goede antwoorden en hebben we uiteraard ook voor hem een plekje op onze Wall of Fame.

Vandaag is het een strijd tussen twee goede vrienden. Beiden speelden voor Oranje: Taeke Taekema en Laurence Docherty.

EK hockey Supertoto woensdag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl