Wesley Sneijder
NOS VoetbalAangepast

Geen Champions League voor Sneijder en Nice

Wesley Sneijder heeft in de voorronde van de Champions League met zijn nieuwe club OGC Nice niet kunnen verrassen tegen Napoli. Ook in de return in Frankrijk waren de Italianen oppermachtig. Opnieuw werd het 2-0.

Daarmee plaatsten de bezoekers zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Sneijder gaat met Nice verder in de Europa League.

Schot Sneijder

Het eerste schot op doel kwam van de Utrechter, maar daarna was het Napoli dat de klok sloeg en maakten Sneijder en zijn ploeggenoten een hulpeloze indruk. Het enige dat ontbrak aan het spel van Napoli was een goal.

  • EPA
    Wesley Sneijder haalt uit tegen Napoli
  • AFP
    Napoli viert feest na de 1-0 van José Callejón tegen Nice
  • AFP
    Ook Mario Balotelli kon het niet bolwerken tegen Napoli
  • EPA
    Dries Mertens (l) in duel met Dante (r)

Na rust vond José Callejón na een strakke voorzet van Marek Hamsik wel het net en voelde Napoli zich zeker van plaatsing. Nadat Dries Mertens nog op de paal had geschoten, nam de ploeg van trainer Maurizio Sarri gas terug en kwam Nice meer aan aanvallen toe. Ook Sneijder liet zich wat meer zien.

Het spel van Nice leverde echter weinig gevaar op. Sneijder had nog een doelpuntje kunnen meepikken, maar invaller Igniatius Knepe Ganago zag hem bij een mogelijkheid vlak voor tijd over het hoofd. Lorenzo Insigne bepaalde daarop de eindstand op 2-0.

Fit voor Oranje, net als Elia

Het goede nieuws voor Oranje was dat Sneijder de 90 minuten volmaakte en fit is voor Frankrijk.

Ook Eljero Elia gaat niet naar het hoofdtoernooi van de Champions League. De ex-Feyenoorder zette Medipol Basaksehir bij Sevilla nog wel met een intikkertje op 0-1 (net als in de heenwedstrijd), maar dat baatte de Turken niet.

De goal van Eljero Elia (m) was niet genoeg voor Medipol Basaksehir

Sergio Escudero zette Sevilla (dat in Turkije met 2-1 had gewonnen) met het hoofd op 1-1, waarna Wissam Ben Yedder de 2-1 binnen schoot. Edin Visca zorgde met de 2-2 nog voor een spannende slotfase.

Uitslagen play-offs Champions League

FC Astana (Kaz)Celtic (Sch)4-3 (0-5)
HNK Rijeka (Kro)Olympiakos (Gri)0-1 (1-2)
NK Maribor (Slv)Hapoel Beer Sheva (Isr)1-0 (1-2)
Sevilla (Spa)Medipol Basaksehir (Tur)2-2 (2-1)
OGC Nice (Fra)Napoli (Ita)0-2 (0-2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl