NOS SportAangepast

Hockeysters groepswinnaar bij EK na monsterzege: 10-0

De Nederlandse hockeyvrouwen gaan met een 10-0 overwinning op Tsjechië de halve finales van het EK in. Door de winst is Oranje groepswinnaar geworden en daardoor treft het Engeland bij de laatste vier.

Hockeysters groepswinnaar bij EK na monsterzege: 10-0

Tsjechië trachtte het superieure Oranje in Amstelveen te ontregelen met fysiek spel, maar dat leidde alleen maar tot een lange reeks strafcorners. Die gingen voor Nederland lang niet altijd goed. Van de zes corners in het eerste kwart werd er maar een door Caia van Maasakker verzilverd.

In het vervolg regende het echter ook veldgoals. De 4-0 van Kelly Jonker (prachtige aanval), de 5-0 van Laurien Leurink (schitterend weggedraaid en hoog binnengepusht) en de 10-0 van Marloes Keetels (knappe solo) waren de hoogtepunten van het Oranje-feestje.

De volgende tegenstander van Nederland is Engeland en dat wordt een herhaling van de olympische finale van vorig jaar in Rio de Janeiro. Die verloor Oranje op dramatische wijze na shoot-outs, nadat in de reguliere speeltijd een voorsprong uit handen was gegeven.

"We hebben nog wat goed te maken", zei Kitty van Male na de winst op Tsjechië. "Kom maar op. Ze gaan geen centimeter ruimte krijgen van ons."

De andere halve finale gaat tussen Duitsland en België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl