Hakim Ziyech
NOS VoetbalAangepast

Ziyech terug in Marokkaanse selectie

Hakim Ziyech is voor het eerst sinds oktober vorig jaar weer opgenomen in de Marokkaanse selectie. Eind juni verzoende de middenvelder van Ajax zich al met bondscoach Hervé Renard en dinsdag kreeg hij een oproep voor de twee WK-kwalificatieduels met Mali van volgende week (1 september thuis, 5 september uit).

Voor de Afrika Cup in januari kreeg Ziyech geen uitnodiging en daarop liet de Ajacied weten niet meer onder Renard voor Marokko te willen spelen. Na een verzoeningsgesprek in Amsterdam met Renard en de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond Faouzi Lakjaa stelde hij zich weer beschikbaar.

Geen Ayoub en Sofyan Amrabat

Ook eredivisiespelers Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Mimoun Mahi (FC Groningen) ontvingen een invitatie, evenals de in Nederland opgegroeide Nordin Amrabat, Mbark Boussoufa, Oussama Tannane. FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub en Feyenoorder Sofyan Amrabat maakten wel deel uit van de voorselectie, maar kregen geen definitieve oproep.

Marokko startte de WK-kwalificatie met een 0-0 gelijkspel bij Gabon en eveneens een 0-0 gelijkspel thuis tegen Ivoorkust, dat met vier punten koploper is in de groep. Gabon en Marokko hebben twee punten en Mali één. Alleen de groepswinnaar gaat naar het WK in Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl