De verdachte ligt tijdens het verhoor onder het laken van zijn ziekenhuisbed
NOS Nieuws

Verdachte Turku ontkent terrorisme

De man die vrijdag twee vrouwen doodstak in de Finse stad Turku ontkent dat er sprake is van terrorisme. De 18-jarige Marokkaanse asielzoeker Abderrahman Mechkah werd vanochtend gehoord door de rechtbank.

De aanslag was vrijdag op een marktplein in Turku. Mechkah stak twee vrouwen dood en acht anderen raakten gewond. Hij had het gemunt op vrouwen. Er wordt hem moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk ten laste gelegd.

Volgens zijn advocaat heeft Mechkah bekend dat hij de twee vrouwen heeft gedood. "Maar de aanklager heeft tot nog toe onvoldoende bewijs voor terrorisme", zegt de advocaat. Verder zou er geen sprake zijn van moord, maar van doodslag.

Videoverbinding

Mechkah beantwoordde de vragen van de rechter via een videoverbinding met het ziekenhuis. Hij ligt daar omdat hij bij zijn arrestatie in zijn heup is geschoten. Om niet te worden herkend, had Mechkah een laken over zijn hoofd getrokken. Zijn advocaat stond naast zijn bed.

In verband met de aanslag zijn nog vier Marokkanen aangehouden. Drie van hen worden vanmiddag door de rechter gehoord. Een vijfde verdachte is inmiddels vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl