't Klankbord in Almere
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Daklozen en minima klagen over maaltijden Leger des Heils

Een groep daklozen en mensen met een laag inkomen in Almere klaagt over de maaltijdverstrekking door het Leger des Heils. Omdat de vrijwilligers van het Leger op vakantie zijn, krijgen ze geen kant-en-klare maaltijden in het gebouw van het Leger, maar een voedselpakket waarmee ze zelf aan de gang moeten.

"Wat mij ergert is niet dat deze organisatie met vakantie gaat, maar wel dat deze op militaire leest georganiseerde organisatie zelf zo'n vakantie niet kan organiseren," schrijft een van de klagers op Facebook.

Normaal regelt het Leger drie kant-en-klare maaltijden per week voor de groep van twaalf mensen in gebouw 't Klankbord in Almere. Omdat er nu minder vrijwilligers zijn om te koken, is gekozen voor één voedselpakket per twee weken. Ook de samenstelling van dat pakket leidt tot klachten, zegt Elly Peters namens de groep op Omroep Flevoland. Volgens haar zit er alleen pasta, rijst en rode saus in. "Dat is een probleem, want er zijn mensen met diabetes in de groep. Die mogen helemaal geen pasta eten."

Soep

Volgens het Leger des Heils worden er normaal gesproken drie maaltijden per week bereid door vrijwilligers met een uitkering. Maar deze zomer lukte het niet om voldoende vrijwilligers te vinden. Vandaar de keus voor voedselpakketten. Het Leger des Heils benadrukt dat de mensen wel elke dag soep krijgen.

Advertentie via Ster.nl