De Zeeuwse politie in actie tegen mensen die illegaal overnachten
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Meer wildkampeerders op de bon in Zeeland

De Zeeuwse politie heeft deze zomer tot nu toe 175 wildkampeerders bekeurd. Dat is beduidend meer dan vorig jaar zomer, toen in totaal 133 bonnen werden uitgedeeld.

De politie heeft er dit jaar een speerpunt van gemaakt: de aanpak van mensen die hun camper, auto of tent zomaar ergens langs de weg neerzetten en overnachten. Na middernacht is dat strafbaar: er staat een boete van 140 euro op.

Tot 15 augustus zijn er 175 bonnen uitgedeeld, vooral in de gemeente Veere. Die is met 112 boetes de absolute koploper, in 2016 waren het er 87. Ook Sluis scoort goed met 37 (tegen nul in 2016). Op Schouwen-Duiveland werden deze zomer veertien prenten uitgedeeld; dat is beduidend minder dan de 24 in 2016.

Geen plekje op de camping

Een echte verklaring voor de toename is er niet. Volgens Omroep Zeeland gebruiken de wildkampeerders vrijwel altijd dezelfde smoes: ze konden geen plekje meer op de camping krijgen.

Jarenlang werden er tussen de 50 en 60 boetes per zomer uitgedeeld. In 2015 waren het er maar 25, maar toen schreef de politie nauwelijks bonnen uit wegens een cao-conflict.

Advertentie via Ster.nl