Crematorium
NOS NieuwsAangepast

Baby-urn blijkt gevuld met hondenas

Een Amerikaanse moeder blijkt twee jaar lang de as van een hond in huis te hebben gehad in plaats van de resten van haar doodgeboren dochtertje. De vrouw ontdekte de fout toen ze de as wilde uitstrooien.

Jennifer Dailey liet in april haar dochter Jerrica Sky cremeren nadat ze levenloos ter wereld was gekomen. Ze kreeg de as mee naar huis, maar haar verdriet was te groot om de urn te controleren.

Nu ze van plan was de as uit te strooien, opende ze het doosje met de as. Daarin zat een metalen plaatje met de tekst 'Butler Dierencrematorium' erop. "Ik wist meteen dat er iets niet klopte."

De begrafenisondernemer bleek een fout te hebben gemaakt. Doordat het crematorium ook huisdieren verbrandt, zijn de resten verwisseld. "Ik heb een fout gemaakt. Ik had twee gelijke bakjes en heb de labels door elkaar gehaald", geeft een medewerker toe.

"Dit is vernederend, het is afschuwelijk. Het is een nachtmerrie", zegt de diep bedroefde moeder. "Ik heb die urn zo vaak beetgehad en mezelf in slaap gehuild, rouwend om mijn dochter. En dan blijkt het iemands hond."

Dna-test

De begrafenisondernemer kon herleiden wie de resten van Jerrica Sky in handen had gekregen en kon de moeder herenigen met de juiste urn. Toch wil Jennifer nog een dna-test om zeker te zijn dat de inhoud nu wel klopt.

"Hoe kun je zo'n fout maken? Hoe kun je een hond verwarren met een mens?", vraagt Jennifer zich af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl