NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 21 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! In het westen en zuiden zijn er wolkenvelden, maar er valt amper regen. In de loop van de dag gaat overal de zon geregeld schijnen, al zijn er soms ook flinke wolkenvelden. Bij weinig wind wordt het 19 tot 22 graden.

Wat heb je gemist?

Tien opvarenden van een Amerikaans marineschip worden vermist na een aanvaring met een olietanker. Zeker vijf mensen zijn gewond geraakt. De aanvaring vond plaats in de Straat van Malakka, bij Sumatra. De torpedobootjager USS McCain is volgens de marine op eigen kracht onderweg naar de haven. Hoe de olietanker er aan toe is, is onduidelijk.

De brandweer in Hoorn is al sinds gisteravond bezig met een brand op een industrieterrein. Het vuur brak gisteravond rond 20.00 uur uit, maar is nog steeds niet geblust. Het lukt de brandweer niet om in de buurt te komen, omdat het plafond te instabiel is. In het pand zit verhuurbedrijf Bo-Rent.

Het aantal criminelen dat wordt veroordeeld voor mensenhandel neemt af. Vorig jaar werden er 103 personen voor veroordeeld, een kwart minder dan in 2014 en 2015, blijkt uit cijfers die NRC opvroeg bij de Raad voor de rechtspraak. Hoe het kan, is niet te zeggen. Deskundigen denken niet dat er minder mensenhandel plaatsvindt.

Protest tegen mensenhandel

De toeristische sector is harder gegroeid dan de rest van de economie, blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar gaven toeristen bijna vier procent meer uit dan een jaar eerder: in totaal bijna 76 miljard euro. Dat levert zo'n 390.000 banen op. In het afgelopen jaar hebben vooral buitenlandse toeristen meer besteed.

Verder vandaag...

- Amerika kijkt vanavond naar de lucht voor de zonsverduistering. De eclips is in veertien staten te zien, voor het eerst in de westelijke staat Orgeon. Er staan daar al dagen lange files.

- De basisscholen in regio Midden beginnen vandaag weer. De andere regio's mogen nog even: Zuid heeft nog één week vakantie, Noord nog twee weken.

- Sport: De Vuelta a España en de EK hockey gaan in volle vaart verder. In de Vuelta krijgen de renners de eerste bergen te verwerken en het zijn meteen pittige beklimmingen. De hockeyers kruisen de degens met België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl