NOS SportAangepast

De sport van maandag bij de NOS

De Vuelta a España en de EK hockey gaan in volle vaart verder. In de Vuelta krijgen de renners de eerste bergen te verwerken en het zijn gelijk pittige beklimmingen. De hockeyers kruisen de degens met België.

De derde etappe van de Ronde van Spanje gaat over 158,5 kilometer van Prades naar Andorra la Vella en onderweg moeten de Col de la Perche, de Coll de la Rabassa en de Alto de la Comella worden bedwongen.

Via NOS.nl is de koers vanaf 13.00 uur te volgen in een liveblog. Om 16.00 uur begint de livestream. De samenvatting van de etappe is te zien in het Sportjournaal en in Nieuwsuur.

De derde etappe van de Ronde van Spanje

Bij de EK hockey staat om 20.00 uur de 'Derby der Lage Landen' op het programma. De voorbeschouwing en de wedstrijd zijn vanaf 19.30 uur te zien op NPO 3, NOS.nl en NPO Sport.

Naast Nederland-België worden in het mannentoernooi ook Spanje-Oostenrijk (12.30 uur), Ierland-Polen (14.45 uur) en Engeland-Duitsland (17.00 uur) gespeeld. Die wedstrijden zijn live te zien op NOS.nl en NPO Sport. In het vrouwentoernooi staan vandaag geen duels op het programma.

Voetbalgala

Daarnaast er is ook nog voetbal vandaag. Althans, een voetbalshow. Bij het voetbalgala wordt de beste speler van afgelopen seizoen gekozen. De NOS staat met de camera op de rode loper.

Vorig jaar werd Davy Klaassen gekozen tot beste speler

In Langs de Lijn En Omstreken schuiven oud-hockeyinternational Jacques Brinkman en de voetbalcommentatoren Leo Driessen en Jeroen Grueter aan om over de sport van de afgelopen week te praten.

Natuurlijk komt de tweede speelronde in de eredivisie aan bod, maar ook het EK hockey en de Vuelta zullen besproken worden.

Programma's maandag

12.00 uur Liveblog Vuelta a España NOS.nl
12.30 uur EK hockey: Spanje-Oostenrijk (m) NOS.nl en NPO Sport
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
14.45 uur EK hockey: Ierland-Polen (m) NOS.nl en NPO Sport
16.00 uur Vuelta a España: etappe 3 NOS.nl en NPO 1
17.00 uur EK hockey: Engeland-Duitsland (m) NOS.nl en NPO Sport
19.30 uur EK hockey: Nederland-België (m) NOS.nl, NPO 3 en NPO Sport
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
23.23 uur Late journaal met sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl