NOS VoetbalAangepast

AC Milan en Inter foutloos op eerste speeldag

AC Milan en Internazionale hebben op de eerste speeldag in de Serie A geen averij opgelopen. De Milanese grootmachten klopten respectievelijk Crotone en Fiorentina met 3-0.

Het vernieuwde AC Milan, met miljoenenaankopen als Andrea Conti, Leonardo Bonucci en Hakan Calhanoglu, stelde in Crotone de zege al in de eerste helft veilig. Franck Kessié (penalty), Patrick Cutrone en Suso waren trefzeker.

Bij Internazionale vervulde Mauro Icardi een hoofdrol door binnen het kwartier twee keer te scoren. Ivan Perisic bepaalde in de slotfase de eindstand.

Hans Hateboer in duel met Diego Perotti

AS Roma, met Kevin Strootman in de basis, startte het seizoen met een 1-0 zege op Atalanta. Dat had de nummer twee van afgelopen seizoen te danken aan een slimmigheidje van zijn Servische aanwinst Aleksandar Kolarov.

Kolarov speelde vorig seizoen nog bij Manchester City, maar daar was hij door de komst van onder anderen Kyle Walker en Benjamin Mendy overbodig geworden. Roma kon hem echter goed gebruiken en plukte daar gelijk de vruchten van.

Na een overtreding van Andrea Masiello kreeg Atalanta, waar Hans Hateboer en de Duitser Robin Gosens (ex-Heracles) basisspeler waren en Marten de Roon inviel, een vrije trap tegen.

Kolarov gokte erop dat de muur zou opspringen en gokte goed. De bal schoof keurig onder de muur door in de hoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl