Klaas-Jan Huntelaar kopt de 1-0 binnen
NOS VoetbalAangepast

Ajax boekt eerste zege onder Keizer

Ajax heeft de eerste officiële zege onder coach Marcel Keizer binnen. Na nederlagen tegen Heracles Almelo en Rosenborg en twee gelijke spelen tegen OGC Nice waren de Amsterdammers in de Arena met 3-1 te sterk voor FC Groningen.

Het duel met Groningen leek op dat met Rosenborg. In de eerste twintig minuten speelde Ajax goed, raakte Hakim Ziyech de paal, maar kwam het niet tot scoren. Net als tegen de Noren ging het niveau vervolgens omlaag en leek het voor rust bij 0-0 te blijven.

Toen de fans al een beetje begonnen te morren, maakte Klaas-Jan Huntelaar ineens de 1-0. De spits, die zijn 150ste duel in de eredivisie speelde en een basisplaats had gekregen ten koste van Kasper Dolberg, kopte hard raak uit een prima voorzet van Ziyech.

  • ANP
    Hakim Ziyech schiet de 2-0 binnen
  • ANP
    Oussama Idrissi wordt bedankt na zijn treffer tegen Ajax
  • ANP
    Lasse Schöne viel in en scoorde fraai

Tweede helft

Vlak na rust leek de zege in de tas. Ziyech schoot na een mooie kapbeweging de 2-0 binnen. Ajax kreeg kansen op meer, maar steeds was de eindpass net niet zorgvuldig genoeg.

De spanning keerde helemaal terug toen Oussama Idrissi uit het niets de bal heerlijk naar de bovenhoek stuurde: 2-1. De angst dreigde even de thuisploeg in z'n greep krijgen, maar invaller Lasse Schöne bracht Ajax in veilige haven. Hij draaide zich vrij en zorgde met een fraaie pegel in de kruising voor het slotakkoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl