Arjen Robben in gesprek met Bert Maalderink
NOS VoetbalAangepast

Robben is terug en houdt zich al bezig met Frankrijk

De schrik sloeg de supporters van Bayern München even om het hart toen Arjen Robben deze week weer vroegtijdig de training verliet. Hij voelde aan zijn bovenbeen, maar het bleek mee te vallen. Robben is net teruggekeerd van een kuitblessure en is dus extra voorzichtig. Ook met het oog op Oranje.

"Ja, daar ben je wel mee bezig. Altijd", erkent de 33-jarige aanvaller in gesprek met Bert Maalderink. "Natuurlijk ben ik nu bij mijn club, maar in mijn achterhoofd weet ik wat er komt."

Robben doelt op de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Frankrijk op 31 augustus. Een overwinning is noodzakelijk om de kans voor plaatsing voor het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland in leven te houden.

Robben: ik houd me altijd bezig met Oranje

Frankrijk fantastische ploeg

"In Frankrijk hebben we zeker wel een kans, maar je moet wel realistisch zijn. We spelen tegen een fantastische ploeg. Zij kunnen drie teams opstellen als ze zouden willen. En wij niet", benadrukt Robben.

Bondscoach Dick Advocaat lijkt in zijn selectie voor het duel met Frankrijk een plaats in te ruimen voor Robin van Persie, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. Van Persie, die zijn laatste interland speelde op 13 oktober 2015, zit namelijk in de voorselectie.

"Ik wist niet dat hij in de voorselectie zou komen. Wat ik ervan vind? Tja... ik heb geen beeld hoe hij ervoor staat", aldus Robben, die nooit een mening wil geven over medespelers.

Stand groep A WK-kwalificatie na zes wedstrijden

LandPuntenDoelsaldo
1. Zweden1312-4
2. Frankrijk1311-5
3. Nederland1013-6
4. Bulgarije99-12
5. Wit-Rusland54-11
6. Luxemburg16-17

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl