Grigor Dimitrov juicht in zijn halve finale tegen John Isner in Cincinnati

Dimitrov en Kyrgios in Cincinnati voor het eerst naar mastersfinale

Grigor Dimitrov en Nick Kyrgios zijn doorgedrongen tot de eindstrijd van het toernooi in Cincinnati. Beiden stonden nooit eerder in een mastersfinale.

De Bulgaar was John Isner in twee sets de baas: 7-6 (4), 7-6 (10). De boomlange Amerikaan (14) luid toegejuicht door het publiek, vuurde 14 af op Dimitrov (7), die er zelf 10 van zijn racket liet vertrekken.

Isner wist drie matchpoints weg te poetsen (eentje bij 4-5 en twee in de tweede tiebreak), maar op het vierde wedstrijdpunt had hij geen antwoord.

Dimitrov veroverde eerder dit seizoen de hoofdprijs in Brisbane en Sofia en heeft deze week in Cincinnati nog geen set verloren.

Grigor Dimitrov legt het in lengte af tegen John Isner, maar was wel de betere in de halve finales van Cincinnati

Kyrgios rekende eveneens in twee tiebreaks af met de Spaanse veteraan David Ferrer: 7-6 (3), 7-6 (4). In de kwartfinales had de Australiër al van Rafael Nadal gewonnen.

De Australiër kampte de laatste twee maanden met een heup- en schouderblessure, maar die lijken hem niet meer te hinderen. In zijn partij met Ferrer werd hij keer op keer de hoeken ingestuurd, maar Kyrgios had vrijwel alles terug. In de tiebreaks was hij superieur.

Toch had het enfant terrible nog wat te klagen. "Ik speelde niet goed. Zeker in de eerste set serveerde ik niet best. Ik ben wel blij dat ik de winst eruit wist te slepen."

Nick Kyrgios balt zijn vuist in de halve finale in Cincinnati tegen David Ferrer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl