Wilfried Kanon verlaat teleurgesteld het veld
NOS VoetbalAangepast

Vlaar heeft geen medelijden met ontroostbare Kanon

Ron Vlaar begrijpt niet waarom Wilfried Kanon boos op hem is. "Ik ben hier niet schuldig. Hij geeft een aanleiding", zegt de AZ-verdediger na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag (2-0).

Vlaar werd na 27 minuten in het thuisduel met ADO Den Haag in het strafschopgebied van de bezoekers vastgehouden door Kanon. Scheidsrechter Danny Makkelie floot voor een penalty en gaf een tweede gele kaart aan Kanon, die ontroostbaar naar de kant slenterde.

Na afloop uitte de speler van ADO Den Haag zijn frustraties op Twitter. "Ron Vlaar, je bent een acteur. Ik wacht op je in de terugwedstrijd", schreef hij. Maar Vlaar kan zich daar niet druk om maken.

De verdediger van AZ beschrijft wat er volgens hem is gebeurd. "Ik loop het strafschopgebied in en voel een arm. Dat hoort erbij. Maar als ik blijf lopen en hij blijft vasthouden....dat moet je niet doen. Uiteindelijk ga ik liggen en krijg ik een strafschop. Ik ben hier niet schuldig. Hij geeft een aanleiding. De scheidsrechter ziet dat en dan gebeurt het gewoon."

Kanon vs Vlaar: overtreding of schwalbe?

Scheidsrechter Makkelie reageerde ook na afloop: "Ik zie dat er wordt vastgehouden bij een hoekschop, dat Kanon Vlaar echt omarmt. Een overtreding in het strafschopgebied is een gele kaart en als je al geel op zak hebt is dat niet zo'n handige actie. Ik heb de beelden gezien en blijf bij mijn beslissing."

ADO-trainer Fons Groenendijk bleef kalm: "Het heeft geen zin om de scheidsrechter af te vallen. Zij doen ook hun werk en hun best. Daar moeten we mee dealen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl