De overheid heeft extra mensen ingehuurd om graven te delven
NOS Nieuws

Dodental Sierra Leone boven 450, Den Haag waarschuwt reizigers

Het dodental in Sierra Leone is de 450 gepasseerd en loopt nog steeds op. Er worden ook nog mensen vermist, maar de kans dat die gevonden worden, is klein. Onder de slachtoffers zouden meer dan 120 kinderen zijn, meldt het Rode Kruis.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Nederlanders dat de wegen in het land niet veilig zijn en dat de kans op ziektes door modderstromen groot is. Ook de komende dagen wordt hevige regenval voorspeld.

De eerste slachtoffers van de modderstromen in Sierra Leone zijn begraven. De autoriteiten willen dat de lichamen, ook die nog niet geïdentificeerd zijn, zo snel mogelijk begraven worden, omdat het erg warm is in het gebied en de angst voor de uitbraak van ziektes groot is.

Hartverscheurend

Zware regenval in het West-Afrikaanse land leidde vorige week tot grote modderstromen bij de hoofdstad Freetown. Duizenden mensen hebben onderdak en andere hulp nodig.

"Het is hartverscheurend om te zien dat zo'n land, dat toch echt enorm de weg omhoog gevonden had, nu dit weer moet ondergaan", zei minister Ploumen eerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl