NOS WielrennenAangepast

Froome: we kunnen Poels ook uitspelen in Vuelta

Froome: we kunnen Wout ook uitspelen

Chris Froome laat geen mogelijkheid onbenut om lovend over zijn luxeknecht Wout Poels te praten. Aan de vooravond van de Vuelta, die start met een ploegentijdrit in Nîmes, zegt hij zelfs dat de Nederlander ook kan gaan voor de eindzege.

"Waarom niet? We zullen zien. Hij kan ook een optie voor ons zijn. Hij is goed in vorm", zegt de Brit tegen de NOS.

Froome, die in juli voor de vierde keer de Tour won, maakte er eerder in de week geen geheim van dat hij zelf voor de eindzege gaat. "Het is een grote motivatie voor me. Sinds de Vuelta na de Tour wordt verreden, is het (de dubbel winnen, red.) niet meer gedaan. Dat is een nog grotere uitdaging voor me dan alleen de Tour de France."

Poels: ik ben back-upman voor Froome

Poels toonde zijn goede vorm in de Ronde van Polen, waarin hij derde werd. "Wout is zelf een hele goede renner. Ik miste hem in de Tour. Het is geweldig om weer met hem te mogen racen. En misschien kunnen we hem ook uitspelen."

'Ik ben back-upman'

Poels zegt daar zelf over: "Ik ben back-upman voor Chris. Als je met twee man kort in het klassement staat, kun je het tactische spelletje wat beter spelen. Dat wordt mijn rol eigenlijk." Met andere woorden: hij is de laatste man die Froome moet bijstaan in het hooggebergte.

Naast Poels neemt Sky ook nog klimmers als Mikel Nieve en Diego Rosa mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl