NOS VoetbalAangepast

Strijdvaardige Van de Beek: niet zeuren, mentaliteit tonen

Van de Beek: niet zeuren, mentaliteit tonen

Eigenlijk zou dit de zomer van Donny van de Beek moeten zijn. De jonge middenvelder beleefde vorig seizoen al zijn doorbraak met sterke optredens in de eredivisie én Europa. De Ajax-leiding twijfelde dan ook geen moment wie Davy Klaassen zou moeten opvolgen in het spectaculaire elftal van Peter Bosz dat in mei nog de finale van de Europa League speelde.

Twee maanden later is de basisplaats van Van de Beek inderdaad onomstreden, maar verder is alles anders. Bosz vertrok en werd opgevolgd door de relatief onervaren Marcel Keizer. In de voorbereiding zag hij boezemvriend Abdelhak Nouri in elkaar zakken tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. En ook sportief incasseert Ajax klap op klap. Met de blamerende thuisnederlaag tegen Rosenborg BK als voorlopig dieptepunt.

'Doet veel pijn'

"We hebben het laten liggen en dat doet heel veel pijn", is Van de Beek vrijdagmiddag gedecideerd. "We hebben niet veel tijd om te treuren, maar er is nog niets gespeeld. Als we mentaliteit tonen, dan liggen er nog genoeg kansen."

Teleurstelling bij Donny van der Beek

Ook het vertrek van verdediger Davinson Sánchez draagt bij aan de malaise. Reden voor Hakim Ziyech om na de nederlaag tegen Rosenborg aan te dringen op versterkingen. Zover wil Van de Beek niet gaan. "Natuurlijk mis je hem, hij is een heel belangrijke speler. Maar ik ben geen directeur, daar hebben we als spelers niets over te zeggen. We kunnen wel gaan zeuren, maar we moeten het gewoon doen met de mensen die er nu zijn."

Om te beginnen met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op zondag. Wordt dat de ommekeer? "Daar gaan we wel voor..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl