De overheid heeft extra mensen ingehuurd om graven te delven
NOS NieuwsAangepast

Dodental modderstromen Sierra Leone gestegen naar boven de 400

Het dodental door de modderstromen in Sierra Leone is opgelopen naar meer dan 400. Dat melden de Verenigde Naties. Zo'n 600 mensen worden nog vermist. De regering van het Afrikaanse land waarschuwt voor het gevaar van nieuwe modderstromen.

Afgelopen maandag ging een helling op een heuvel bij de hoofdstad Freetown na hevige regenval schuiven, waarna vele honderden mensen bedolven raakten onder de modder. Duizenden mensen zijn hun huis kwijtgeraakt.

Volgens de minister van Volksgezondheid van Sierra Leone lopen delen van de stad nog gevaar. "Het regent nog steeds en er bestaat een kans dat het weer misgaat." De minister wil dat mensen die in de gevarenzone wonen zo snel mogelijk worden geëvacueerd.

  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters

Terwijl er onder het puin nog naar mensen wordt gezocht, zijn de eerste slachtoffers al begraven. De mortuaria zijn overvol en de angst voor de uitbraak van ziektes is groot. Ook mensen die nog niet zijn geïdentificeerd worden snel begraven.

De overheid heeft 600 mensen ingehuurd om graven te delven op een kerkhof waar ook slachtoffers liggen van de grote ebola-uitbraak van drie jaar geleden. Daarbij kwamen duizenden mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl