Natalee Holloway verdween in 2005 tijdens een vakantie
NOS NieuwsAangepast

OM Aruba: geen menselijke resten gevonden

Het Arubaanse Openbaar Ministerie heeft geen nieuwe meldingen gekregen van menselijke resten op Aruba. Dat zegt de aanklager in reactie op uitlatingen van de vader van de twaalf jaar geleden verdwenen Natalee Holloway.

De vader, Dave Holloway, claimt in een interview met het Amerikaanse NBC Today dat er op Aruba menselijke resten zijn gevonden die mogelijk van Natalee zijn. Een privédetective deed op verzoek van hem onderzoek.

Het OM zegt dat de informatie van Holloway eerder dit jaar al is onderzocht door de Arubaanse politie. "Toen zijn er geen menselijke resten aangetroffen", meldt de aanklager. "Op dit moment zijn er geen nieuwe feiten of omstandigheden bij ons bekend over menselijke resten die moeten worden onderzocht."

Timing

Correspondent Dick Drayer zei gisteren in het NOS Radio 1 Journaal dat de timing van de melding van Holloway "opvallend" is. Zaterdag begint in de VS namelijk een tv-serie van de vader over zijn zoektocht naar de resten.

Dave Holloway zegt dat het nu afwachten is wat het dna-onderzoek oplevert, maar dat kan volgens hem weken of zelfs maanden duren. Drayer zegt dat een dna-test in de regel 48 uur in beslag neemt. "Het NFI in Rijswijk kan het zelfs in 6 uur. En dat is ruim voor de première van de serie aanstaande zaterdag. Dus waarom moeten we zes afleveringen wachten?", zei hij gisteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl