NOS SportAangepast

Marloes Keetels, de nieuwe aanvoerder van de hockeyvrouwen

Een nieuwe generatie hockeysters staat klaar om Nederland opnieuw aan successen te helpen. Zo ook Marloes Keetels. De speelster van Den Bosch is op het komende EK de nieuwe aanvoerster van Oranje.

Keetels, de nieuwe aanvoerder van de hockeyvrouwen

Keetels behoort met Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Margot van Geffen en Kelly Jonker tot de nieuwe kern van Oranje. Een ervaren groep speelsters waarmee bondscoach Alyson Annan ruggespraak houdt.

Het is een natuurlijk proces dat op gang kwam na het afzwaaien van Maartje Paumen, Naomi van As, Ellen Hoog en Joyce Sombroek. Ook Eva de Goede ontbreekt nog na een sabbatical in Zuid-Afrika.

De 24-jarige Keetels maakt sinds 2013 deel uit van de Oranjeselectie en brengt de nodige ervaring. "Leiderschap kun je niet leren, maar ik heb voorheen wel geleerd hoe je voor een groep moet staan", zegt ze.

Marloes Keetels en Alyson Annan

"Er komt geen nieuwe Van As of Paumen, ik ga het op mijn eigen manier doen", aldus Keetels over haar nieuwe rol. "Je ziet dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden."

Ook Carlien Dirkse van den Heuvel is vol vertrouwen dat 'Oranje 2.0' op het EK goed gaat presteren. "Ik weet hoe goed we zijn, en ondanks dat er speelsters zijn gestopt, zijn we nog steeds heel goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl