Amin Younes

Ajax blameert zich met nederlaag tegen Rosenborg

Ajax heeft het eerste duel in de play-offwedstrijd voor de Europa League met 1-0 verloren van Rosenborg BK. Invaller Samuel Adegbenro maakte tien minuten voor tijd het enige doelpunt na een fout van verdediger Joël Veltman. Volgende week is de return in Noorwegen.

Ajax kwam goed weg bij een kopbal van Nicolas Bendtner (Veltman redde op de lijn), maar daarna was de ploeg bijna steeds de baas. Voor de meeste dreiging zorgde Amin Younes, die ook de grootste kans miste: zijn knal werd net overgetikt.

Joël Veltman baalt na de fout waardoor de Noorse treffer viel

Ajax had na de rust minder greep op het duel, al kreeg het via Matthijs de Ligt wel weer een grote kans. Zijn kopbal ging via de grond over.

Ajax leek zich op te maken voor een slotoffensief, toen Samuel Adegbenro na mistasten van Veltman plots scoorde. De Noren hadden daarna geen moeite meer met de aanvalspogingen van de Amsterdammers.

Nog niet gewonnen dit seizoen

Ajax wacht nog steeds op de eerste overwinning in het nieuwe seizoen. Tegen Nice werd in de voorronden van de Champions League twee keer gelijkgespeeld. In de competitie werd afgelopen weekend bij Heracles Almelo verloren (2-1).

Verdediger Davinson Sánchez ontbrak bij Ajax. Trainer Marcel Keizer hield hem uit de selectie.