Nils van 't Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Hugo Haak tijdens de kwalificaties op het WK teamsprint
NOS WielrennenAangepast

Dopingverleden nieuwe baancoach geen probleem voor Haak

De nieuwe bondscoach van de baanwielrenners heeft een dopingverleden. De Duitser Bill Huck werd tijdens zijn carrière betrapt op het middel nortestoron. De baansprinter werd toentertijd voor drie maanden geschorst, maar werd na een procedurefout vrijgesproken.

Sprinter Hugo Haak zat in de afgelopen periode namens de baansprinters in de selectiecommissie voor de nieuwe bondscoach. "De selectiecommissie is vanaf het begin op de hoogte geweest van dit feit", voegt Haak toe. "Bij zowel de KNWU als de UCI zijn er geen problemen omtrent Huck, dus was het voor ons als commissie ook geen punt van aandacht meer."

Volgens Haak is er bij de selectie goed over gesproken en was het geen belemmering om Huck niet aan te stellen. "De KNWU heeft er grondig onderzoek naar gedaan. De bond stelt strenge eisen aan een nieuwe bondscoach. Uit het onderzoek blijkt dat het totaal geen belemmering is geweest om Huck als bondscoach te selecteren."

Bill Huck met de Amerikaanse Mandy Marquardt bij een wereldbekerwedstrijd in Apeldoorn (2016)

Huck voegt zich op 15 september bij de selectie om de renners klaar te stomen voor het komende seizoen. Haak, herstellende van een blessure, kan niet wachten om met hem te gaan werken. "Het is een goede coach waar ik een hoge pet van op heb. Ik kijk er naar uit om met deze ervaren man samen te werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl