Het maïsveld waar de inbrekers zich verstopten
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Drie inbrekers gepakt in maïsveld langs A58, file tot gevolg

De politie heeft vanmiddag drie inbrekers uit een maïsveld gejaagd en opgepakt. Vier inbrekers werden eerder op de middag betrapt bij een woninginbraak in het Brabantse Dinteloord en vluchtten daarna weg. Na een achtervolging stopte de auto met inbrekers.

De bestuurder van de auto kon direct worden aangehouden. De andere drie verstopten zich in een maïsveld langs de snelweg A58 bij Heerle. Het veld was binnen korte tijd omsingeld met een flink aantal agenten en zeven politiehonden. Omroep Brabant meldt dat een inbreker door een politiehond werd gebeten in zijn arm of hand. De andere twee gaven zich vrijwillig over.

Normaal is er maar één politiehond in een bepaald gebied, maar de politie was toevallig met honden in de buurt van Dinteloord aan het oefenen. Toen agenten de melding hoorden, is de oefening afgebroken en zijn ze de collega's gaan helpen.

Rond 15.30 uur was de actie klaar en werd de rechterrijstrook weer vrijgegeven. De politieactie trok veel bekijks waardoor er files van een paar kilometer zijn ontstaan.

Advertentie via Ster.nl