NOS VoetbalAangepast

Dordrecht kan niet kiezen en zet 'twee eerste keepers' in

FC Dordrecht begint met opmerkelijk nieuws aan het komende Jupiler League-seizoen. De club zal de doelmannen Renze Fij en Nick Wolters tot aan de winterstop om beurten twee wedstrijden laten keepen.

Nick Wolters en Renze Fij

Trainer Gérard de Nooijer kon niet kiezen tussen zijn twee 24-jarige aanwinsten en had opeens deze ingeving. "Ze zijn allebei even goed en hebben nagenoeg dezelfde kwaliteiten. Dan kan ik niet tegen de een zeggen: ik heb geen reden, maar je speelt niet en zit 38 wedstrijden op de bank."

Wat vinden de keepers zelf van deze oplossing? "Ze zijn verzekerd van speelminuten. Ik heb ze niet horen zeggen dat ze daar niet blij mee zijn. Ook de spelersgroep was het ermee eens. Die zijn er ook al aan gewend geraakt in de voorbereiding."

Steeds twee duels, zodat er niet een alleen maar uitduels keept.

Gérard de Nooijer

Steeds meer clubs gunnen hun reservekeeper het bekertoernooi. De variant van De Nooijer is zeldzaam in Nederland. Voor zover bekend keepte alleen bij NAC Breda in 1987 de doelmannen om de beurt. Dat waren Johnny Karelse en Ron de Graauw.

"Eentje voor de beker aanwijzen had ook gekund", zegt De Nooijer. "Maar ja, met Dordrecht komen we niet altijd heel ver in de beker. Op deze manier heb ik twee eerste keepers. Mooi toch?"

Dordrecht werd vorig jaar in de eerste ronde uitgeschakeld en streed in de competitie het hele seizoen tegen degradatie. De club eindigde uiteindelijk op de negentiende plek.

Gérard de Nooijer

De Nooijer heeft de wedstrijden eerlijk verdeeld over Fij en Wolters. "Steeds twee duels, zodat er niet een alleen maar uitduels keept. In de winterstop kijken we of we hiermee doorgaan."

Vrijdag begint het

Fij begint morgen in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard en staat ook volgende week tegen Jong FC Utrecht onder de lat. Daarna is het tegen FC Emmen de beurt aan Nick Wolters.

Wolters is overgenomen van Roda JC. Fij wordt daarentegen gehuurd van Heracles Almelo en is in principe na een jaar alweer weg. Dat speelde geen rol in De Nooijers besluitvorming. "Zo denk ik niet. Ik wil dat ze zich allebei ontwikkelen. We gaan kijken of dit werkt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl