NOS SportAangepast

Hockeyers willen op EK te allen tijde een team zijn

Aan de teleurstellende Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar de Nederlandse hockeymannen als vierde eindigden, worden ze liever niet meer herinnerd. Daar hebben de hockeyers na veel evaluaties een streep onder gezet.

Met de EK hockey in eigen land in het vizier is er het laatste half jaar door bondscoach Max Caldas vooral gefocust op 'plezier hebben'.

Plezier is terug bij Nederlandse hockeyers

"Als wij geen team zijn, worden de kansen om te winnen een stuk kleiner", legt Caldas een van zijn speerpunten uit. "Alleen maar goed zijn in hockey is niet genoeg. We moeten te allen tijde een team zijn. Alleen dan kunnen we domineren in de wedstrijden."

Puntjes op de i

Ook de spelers merken dat de 'nieuwe' manier van trainen zorgt voor een ontspannen sfeer in de selectie. "In het verleden werd er vooral gefocust op de puntjes op de i en zijn we het plezier uit het oog verloren", aldus Seve van Ass. "Dat is nu anders. Natuurlijk zijn we professioneel met de sport bezig, maar er is hier en daar ook tijd voor een geintje."

Zaterdag beginnen de Nederlandse hockeyers hun EK met een duel tegen Spanje. "Het voelt goed", aldus Van Ass. "Als we ons niveau halen, kunnen we zeker mooie dingen laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl