Nicklas Bendtner, ex-Arsenal, is de grote ster van Rosenborg BK
NOS VoetbalAangepast

'Rosenborg wil profiteren van de onrust in Amsterdam'

Ajax ontvangt vanavond (20.45 uur) in de play-offs van de Europa League Nicklas Bendtner en co. De voormalig topspits van Arsenal speelt momenteel bij Rosenborg BK en is de enige bekende speler in de selectie van de Noorse landskampioen.

Jesper Mathisen, journalist van het Noorse TV2, erkent dat Bendtner de sterspeler is. "Maar tot nu toe gaat het nog niet zoals ze hadden gehoopt bij Rosenborg. Tegen Celtic was hij bijvoorbeeld onzichtbaar. Het wordt wel beter, zo maakte hij afgelopen weekend een doelpunt tegen Molde FK."

Toch moet Ajax volgens Mathisen een andere speler in de gaten houden. "De beste man is momenteel de Deense middenvelder Mike Jensen. Hij is de aanvoerder en echt de motor op het middenveld. Dat zal Ajax zeker gaan merken..."

Mike Jensen, de motor op het middenveld van Rosenborg BK

Na een matige periode is Rosenborg BK weer helemaal terug van weggeweest. De laatste twee seizoenen werd de Noorse topclub, na een droogte van vier jaar, weer kampioen van Noorwegen. En dit seizoen staat Rosenborg na 19 wedstrijden stevig aan kop in de Eliteserien.

De Noren moeten Ajax uitschakelen om voor het eerst sinds zes jaar weer Europees voetbal te spelen. Wat kan Ajax verwachten? "Rosenborg is in Noorwegen het beste team. Daardoor hebben ze ook vaak veel balbezit. Tegen Ajax zal dat anders zijn", meent Mathisen.

'Compact en verdedigend'

"Ajax zal de wedstrijd gaan controleren en Rosenborg gaat loeren op countermogelijkheden. Dat is zeker mogelijk, want Rosenborg beschikt over snelle buitenspelers. Je zult een compact en verdedigend Rosenborg gaan zien."

Rosenborg werd net als Ajax in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld. Celtic was over twee duels te sterk. Vervolgens kwam Ajax uit de koker als tegenstander in de Europa League.

'Slechtst mogelijke loting'

"Na de ​loting had iedereen een slecht gevoel over Ajax. De media, de fans en de spelers zelf. Het was de slechtst mogelijke loting vond men in Noorwegen. Dat heeft, denk ik, met het verleden te maken", stelt Mathisen.

"Desondanks reist Rosenborg met veel vertrouwen af naar Amsterdam. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen. Bij Ajax is dat anders. Rosenborg hoopt te profiteren van de onrust die heerst in Amsterdam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl