Ajax-keeper André Onana in actie
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Ajax krijgt tegen Rosenborg BK de kans om dit seizoen toch Europees voetbal te spelen. De Amsterdammers werden door OGC Nice uitgeschakeld in de voorronden van de Champions League en kunnen zich nu tegen Rosenborg plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

De wedstrijd kan van de eerste tot de laatste minuut worden gevolgd via een liveblog op NOS.nl en in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. In Nieuwsuur (vanaf 22.30 uur op NPO 2) en het late Journaal (vanaf 23.10 uur op NPO 1) is de samenvatting te zien.

In Kerkrade heeft Roda JC heel andere zorgen. Nadat de Limburgers zich vorig seizoen ternauwernood hebben weten te handhaven in de eredivisie lijkt opnieuw een zwaar seizoen in het verschiet te liggen. Afgelopen weekend werd kansloos verloren (4-2) van PEC Zwolle.

Toch zijn er genoeg lichtpuntjes voor trainer Robert Molenaar. Zo was de ploeg lange tijd de bovenliggende partij en scoorde Simon Gustafson twee keer. Een gesprek met Molenaar en Gustafson is te zien in het Sportjournaal en in Nieuwsuur.

In het Sportjournaal en in Nieuwsuur wordt tevens vooruitgeblikt op twee grote evenementen die de komende dagen van start gaan. In Amstelveen beginnen vrijdag de EK hockey en in Nîmes staan zaterdag 198 renners aan de start van de Vuelta à España.

De uitzendingen van donderdag 17 augustus

TijdUitzendingWaar?
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.30 uurNieuwsuurNPO 2
23.10 uurLate Journaal met sportNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl