Eljero Elia juicht na zijn treffer tegen Sevilla

Doelpunt Elia helpt Basaksehir niet

Het wordt voor Eljero Elia en zijn club Basaksehir nog een hels karwei om de groepsfase van de Champions League te bereiken. In eigen huis werd de eerste wedstrijd in de play-offs met 2-1 verloren van Sevilla.

Elia maakte in de tweede helft de vroege 0-1 van Sergio Escudero ongedaan. Maar het laatste woord was voor Wissam Ben Yedder. De Fransman bezorgde met een artistiek hoogstandje (hakbal achter het standbeen) Sevilla alsnog de overwinning.

Napoli verslaat Nice

Ook Napoli is een stap dichter bij deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Door goals van Dries Mertens en Jorginho (penalty) werd de eerste wedstrijd tegen OGC Nice met 2-0 gewonnen.

Nice, dat aantrad zonder Wesley Sneijder (niet wedstrijdfit) en Mario Balotelli (blessure), had weinig in te brengen in Napels. De Franse club speelde de laatste tien minuten met negen man, na twee rode kaarten binnen een halve minuut.

Vincent Koziello kreeg direct rood voor een overtreding, Alassane Pléa kreeg zijn tweede gele kaart wegens protesteren.

Celtic haalt uit

De naam van Celtic kan al bijna in de koker voor de loting van de groepsfase. De Schotten wonnen thuis met liefst 5-0 van FC Astana, mede door twee eigen doelpunten van de Kazachen. Scott Sinclair scoorde twee keer, James Forrest nam de andere treffer voor zijn rekening.

De returns zijn op 22 augustus. De winnaars gaan naar de groepsfase van de Champions League, de verliezers gaan door naar groepsfase van de Europa League.