NOS VoetbalAangepast

Ten Hag: en nu Zenit over de rand brengen

Ten Hag: nu Zenit oover de afgrond brengen

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag bleef na de overwinning op FC Zenit (1-0) in de play-offs van de Europa League nuchter. "We zijn nu in de rust en we hebben kansen."

Ten Hag was tevreden met het vertoonde spel, maar plaatste toch ook kanttekeningen. Vooral het feit dat enkele opgelegde kansen werden gemist, was voor hem een punt van kritiek. "We hebben een goed team, maar het moet beter."

"We hebben laten zien dat onze speelwijze lastig te bespelen is, ook voor Europese topploegen. We hebben een ploeg die onbevangen de strijd aangaat."

Over een week, wanneer in Sint-Petersburg de return op het programma staat, moet FC Utrecht volgens Ten Hag het karwei kunnen afmaken. "We hebben een goed team bijna naar de afgrond gebracht. Nu moeten we hen ook over de rand brengen."

Doelpuntenmaker Labyad roemt strijdwijze trainer Ten Hag

De suggestie dat Zenit er met de pet naar had gegooid, werd door doelpuntenmaker Zakaria Labyad resoluut van de hand gewezen. "Ik sprak Branislav Ivanovic na afloop en die zei dat hij helemaal kapot was."

Dat Utrecht de koploper uit de Russische competitie wist te verslaan, is vooral de verdienste van de trainer, verklaarde Labyad. "Hij heeft ons de wetten van Europa duidelijk gemaakt. Discipline en geen tegengoal krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl