NOS NieuwsAangepast

Trump trekt stekker uit industrieraden na uittocht ceo's

De Amerikaanse president Trump heeft zijn adviesraden van industriële leiders opgeheven, laat hij weten via Twitter. Het besluit volgt op een uittocht van ceo's. Ook vandaag maakten enkele kopstukken uit het Amerikaanse bedrijfsleven bekend dat ze opstappen vanwege Trumps reactie op de gewelddadigheden in de stad Charlottesville.

Trump schrijft dat hij mensen uit het bedrijfsleven niet langer "onder druk wil zetten" en dat hij daarom een einde maakt aan de twee adviesorganen.

Kort voor Trumps aankondiging lieten de bestuursvoorzitters van technologiebedrijf 3M en voedingsmiddelenproducent Campbell Soup weten dat ze geen advies meer willen geven aan de Amerikaanse president. Ze volgen daarmee de bazen van onder meer sportkledingfabrikant Under Armour, farmacieconcern Merck en chipfabrikant Intel.

De topbestuurders vinden dat Trump niet genoeg afstand neemt van het extreemrechtse geweld in Charlottesville, waar zaterdag een jonge vrouw om het leven kwam bij een aanslag door een man in een auto.

Trumps adviesgroep van industriële leiders begon met 28 topmensen uit het bedrijfsleven. Een aantal van hen was al boos vertrokken. Zo vertrok Tesla-baas Elon Musk toen de Amerikaanse president besloot uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl