FC Utrecht viert de treffer van Zakaria Labyad

FC Utrecht boekt fraaie en verdiende zege op FC Zenit

FC Utrecht heeft in de play-offs van de Europa League een even fraaie als verdiende 1-0 zege op FC Zenit geboekt. De ploeg van coach Erik ten Hag gaat volgende week op bezoek bij de koploper van Rusland. De winnaar van de tweekamp gaat door naar de groepsfase.

Aangemoedigd door ruim 19.000 enthousiaste fans begon Utrecht furieus aan de wedstrijd en al na drie minuten had de thuisploeg moeten scoren, maar Gyrano Kerk nam de bal slecht aan en kreeg de bal er in twee instanties niet in. Sean Klaiber schoot even later voorlangs.

Utrecht was ook in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg na een half uur opnieuw een enorme kans. Cyril Dessers schoot eerst recht op doelman Andrej Loenev af en miste vervolgens ook de rebound.

Zakaria Labyad wordt geknuffeld na zijn goal tegen FC Zenit
    Yassin Ayoub in duel met Sebastian Driussi
    Roberto Mancini, de trainer van FC Zenit
    Cyriel Dessers kreeg een enorme kans
    Een uitverkocht Galgenwaard
    Wereldkampioene Dafne Schippers werd voor de wedstrijd gehuldigd in haar eigen stad

FC Zenit stelde daar bar weinig tegenover. De ploeg van coach Roberto Mancini, met vier Argentijnen in de basis, had weliswaar het nodige balbezit, maar creëerde amper kansen en maakte een ongeïnspireerde indruk.

Utrecht bleef ook na rust vol passie de aanval zoeken. Dat leverde minder grote kansen op dan voor rust, al waren Dessers en Yassin Ayoub nog wel dicht bij de 1-0.

Die dikverdiende voorsprong kwam er een kwartier voor tijd alsnog. Uit een voorzet van Kerk kopte Dessers nog op de vuisten van Loenev, maar in de rebound kopte Zakaria Labyad wel raak.