NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 16 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag begint met veel mist, maar het wordt een mooie zomerdag. Er is vrij veel zon, weinig wind en het wordt 21 tot 25 graden.

Wat heb je gemist?

AD komt weer met formatienieuws, nu over Wilhelmus-les

En weer citeert de krant conceptteksten voor een eventueel regeerakkoord tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dit keer over dat scholen leerlingen les moeten gaan geven over het Wilhelmus. Zo moeten leerlingen meer te weten komen over de tekst, de betekenis en de melodie van het volkslied. Zulke lessen zouden er ook moeten komen over de grondwet. Het lekken leidde gisteren bij de vier partijen en vooral bij ChristenUnie-voorman Segers tot ergernis.

Segers: "AD-artikel is schadelijk voor het proces"

Trump steunt tegenstanders neerhalen standbeeld Charlottesville

President Trump heeft in een persconferentie over het racistische geweld in Charlottesville gezegd dat linkse betogers net zo schuldig waren als rechtse demonstranten. Dat leidde tot felle protesten bij de Trump Tower in New York.

Trump: 'Zowel rechts als links zijn schuldig aan rellen Charlottesville'

Dichte mist hindert verkeer

Weggebruikers moeten vanochtend rekening houden met plaatselijk dichte mist, waarschuwt het KNMI. De zichtafstanden verschillen van plaats tot plaats enorm: zo was het zicht in Rotterdam om 05.00 uur ruim 3000 meter, terwijl het bij Den Haag maar 50 meter was.

Verder vandaag...

Net als vorige week zal de marechaussee op de luchthavens van Eindhoven en Rotterdam stiptheidsacties voeren voor een nieuwe cao. Ook donderdag en vrijdag zijn er acties. Extra paspoortcontrole kan tot vertraging leiden.

In het Groningse Huizinge wordt de zware aardbeving herdacht die daar vijf jaar geleden plaatsvond. De staatstoezichthouder adviseerde naar aanleiding van de aardbeving de gaskraan zover als mogelijk dicht te draaien.

En het is precies 40 jaar geleden dat Elvis Presley, The King of Rock-'n-Roll, overleed. Hij werd op 16 augustus 1977 dood gevonden in de badkamer door zijn verloofde. We vroegen twee experts wie zijn denken dat de nieuwe Elvis is.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl