NOS NieuwsAangepast

Albanese gangster bij toeval opgepakt bij Rotterdam

De politie heeft dit weekeinde op de A13 bij Rotterdam een Albanees aangehouden, die "zeer waarschijnlijk" een gezochte moordenaar is. De arrestatie gebeurde min of meer bij toeval.

De Telegraaf beschrijft de arrestatie van de man door agenten van het Flexibel Interventie Team. Dat team checkt kentekens van auto's, en komt er zo achter of die auto's gestolen zijn of verhuurd zijn door een louche bedrijf.

Bij een actie waarbij journalisten van de krant aanwezig waren, werd een auto van een verdacht verhuurbedrijf gespot, waarna de politie de auto aan de kant van de weg zette. De bestuurder toonde een identiteitsbewijs dat vervalst bleek.

De man is zo goed als zeker de 41-jarige Albanees Hektor Mahmutaj, die hoog op de opsporingslijst van Interpol staat. Hij wordt verdacht van moord en het bezit van en de handel in zware, militaire wapens.

Interventieteams

Het Flexibel Interventie Team (FIT) van de politie zoekt op snelwegen, het spoor, op hoofdvaarwegen en in de luchtvaart naar misdaadbendes. Het FIT-team van de politie bestaat uit vier eenheden van elk zo'n 20 politiemensen.

De eenheid die in Rotterdam kentekens controleerde is gespecialiseerd in zogenaamd 'mobiel banditisme'. Daarmee worden bendes uit Midden- en Oost-Europa bedoeld die in korte tijd een reeks misdrijven plegen en dan weer vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl