Heerenveen-spelers Arber Zeneli en Reza Ghoochannejhad vieren de 0-2 met een potje 'boksen'

Geen winnaar bij spectaculaire noordelijke derby

FC Groningen heeft op eigen veld met 3-3 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen in een spektakelstuk, waarin de nodige strafschoppen werden geclaimd en Mimoun Mahi er namens de thuisclub twee benutte.

Heerenveens droomstart (Morten Thorsby kopte raak) werd een nachtmerrie voor doelman Warner Hahn, die uitviel nadat hij z'n schouder uit de kom had gejuicht. Kort voor rust tikte Reza Ghoochannejhad de 2-0 binnen.

Hahn voelde al dat het niet goed zat

Groningen veerde na rust op en Lars Veldwijk scoorde na een mooie actie. Nadat Juninho Bacuna (Groningen) de paal had geraakt, maakte Mahi vanaf de stip wél gelijk.

Thorsby miste kort daarna een enorme kans (paal), maar even later schoot de Noor Heerenveen toch opnieuw op voorsprong: 2-3. Ook daar hield het spektakel niet mee op, want na een overtreding van Joost van Aken op Veldwijk mocht Mahi opnieuw aanleggen vanaf 11 meter. Hij faalde niet en bepaalde de eindstand op 3-3.